Mia voor het borstelen

Mia afgelopen maandag voor het borstelen. Overal staken stukken haar uit. Als je goed kijkt zie je bij haar kin de viezigheid die ik ook weg ging halen.

Afgelopen maandag was Mia erg in de rui. Het was dus weer eens tijd voor een flinke borstelbeurt. Tijdens het borstelen heb ik ook haar kin schoongemaakt. Door gebitsproblemen heeft Mia na een operatie een paar jaar terug een permanente verbinding van haar kaakholte naar de zijkant van haar kin. Je kunt je voorstellen dat haar vacht als gevolg daarvan vies wordt.

Tijdens het schoonmaken kwam ik erachter dat er een hele harde plek zat bij haar kaak. Ik vermoedde een kies die verkeerd aan het groeien was. Ik heb dus gelijk een afspraak gemaakt voor de volgende dag bij de dierenarts om ernaar te kunnen kijken.

De volgende dag bij de dierenarts moest Mia onder narcose gebracht worden om goed te kunnen kijken naar wat er aan de hand was. Mia bleek twee rotte kiezen te hebben, waarvan er een door haar kaak naar buiten wou groeien. Dat was dus de harde plek die ik had gevoeld. Ook bleek ze een abces te hebben dat niet schoongemaakt kon worden omdat ze te weinig kaak overhad van alle vorige operaties. Zou het abces schoongemaakt worden dan zou haar kaak breken.

Laatste foto Mia

Mia is gisteren rustig in mijn armen ingeslapen.

Helaas heb ik gisteren het moeilijke en verdrietige besluit moeten nemen om Mia niet nog meer pijn te laten lijden. Ze heeft al zoveel operaties gehad en zo hard gevochten. Dit lieve meisje zou na deze operatie nog niet van haar pijn af zijn. Ik voel me vereerd dat ze een paar hele mooie jaren met mij en haar husbun Sander heeft mogen doorbrengen. Ze is gisteren rustig in mijn armen ingeslapen. Rust zacht lieve Mia, huppel vrolijk verder over de regenboogbrug.

Collage Mia