Komende zondag is het 4 oktober: wereld dierendag. Voor mij een mooi moment om Sander en Lotte eens extra te verwennen. Natuurlijk kun je iets leuks voor je konijnen kopen, maar er zijn ook een aantal leuke knutsel opties. Deze zijn snel en makkelijk te maken met dingen die je meestal al in huis hebt.

konijnenspeelgoedWat heb je nodig?

  • WC rollen en keukenrollen
  • Kartonnen dozen
  • Kranten
  • Touw
  • Hooi
  • Biks en rozijntjes
  • Een schaar

Aan de slag!

WC rollen

Met wc rollen en keukenrollen kun je heel wat leuks maken voor je konijnen. Vul een wc rol met hooi en wat biks of rozijntjes in het midden en je hebt al een heel leuk cadeautje voor je konijnen. Ik heb in eerdere blogs een paar andere ideeën met wc rollen uitgewerkt. Bijvoorbeeld dit snel te maken speelgoed, daar heb je alleen een schaar, wc rollen en wat biks voor nodig. Je kunt ook een mooie slinger maken zoals die in de bovenstaande foto. Hoe dat moet laat ik in dit blog zien.

Kartonnen kasteel

Bron: Pinterest

Dozen

Geef Sander en Lotte een kartonnen doos en ze vermaken zich uitstekend. Ze springen erop, zitten erin, scheuren de doos in stukjes. Wil je de doos nog iets leuker maken? Maak dan een gat of meerdere gaten in de doos, groot genoeg zodat een konijn er doorheen kan. Vul de doos eventueel met kranten en hooi. Gegarandeerd een paar uur speelplezier! Met wat fantasie en tijd kun je hele kastelen bouwen voor je konijnen.

Iets anders maken met je kartonnen doos? Ik heb in een eerder blog laten zien hoe je een kartonnen speelbal maakt. In de onderstaande foto zie je Sander en Mia die met de kartonnen speelbal spelen.

Spelen maar

Mia en Sander spelen met de zelfgemaakte kartonnen speelbal.

Knutselen maar!

Nu is het tijd om je fantasie de vrije loop te laten en te gaan knutselen. Denk eraan dat je moet oppassen met dingen als nietjes, plakband, verf en stiften. Je cadeau voor je konijnen moet leuk zijn en niet gevaarlijk.