De sint is alweer in het land. Dat kan maar een ding betekenen: de feestdagen komen er weer aan. In dit blog inspiraties voor cadeautjes voor je konijnen, voor iemand die konijnen heeft of gewoon voor jezelf. Hieronder staan 6  cadeau ideeën. Heb je na het lezen behoefte aan meer inspiratie? Lees dan het blog met ideeën voor dierendag. In dit blog staan meer ideeën voor cadeautjes die je kunt maken en kopen.

verwamde drinkfles

Niet meer slepen met drinkflesjes als het vriest dankzij deze verwarmde drinkbak.

Idee 1: Verwarmde drinkbak

De winter komt eraan en als je je konijnen buiten hebt staan weet je hoe het is om ’s winters als het vriest meerdere keren per dag drinkflesjes of waterbakjes te moeten wisselen. De waterbak is dubbelwandig geïsoleerd en verwarmd. Hierdoor is het vorstvrij tot wel -20 graden Celsius! Ik wou dat ik dit ontdekt had toen mijn konijnen nog buiten zaten! Ik heb regelmatig de buren moeten vragen flesjes te verwisselen als ik aan het werk was en het vroor heel hard. Deze verwarmde drinkfles kost €29,75 en is hier verkrijgbaar.

curver container 4,5 liter

Dit is de voedselcontainer van 4,5 liter, groot genoeg voor ongeveer 1,5 kilo voer.

Idee 2: Curver voedselcontainer

Hoe bewaar jij je biks of konijnen traktaties, in de zak met een wasknijper erop? Met deze leuke container hoeft dat niet meer. De container is van Curver, een merk dat bekend staat om zijn duurzaamheid en het feit dat het goed luchtdicht afsluit. De container heeft een inhoud van 4,5 liter, genoeg voor ongeveer 1,5 kilo voer (of rozijnen, of gedroogde stukjes banaan, of gedroogde kruiden). Deze leuke voedselcontainer met konijnen print kost €11,25 en is hier verkrijgbaar. Zoek je een grotere container? Er is ook een container van 10 liter beschikbaar, deze vind je hier.

wilgenrol met hooi

Op deze foto staat de grote wilgenrol met hooi.

Idee 3: Wilgenrol met hooi

Een hele leuke combinatie, lekker hooi om aan te knabbelen en daarna een leuke speeltunnel van wilgentakken. De speeltunnel mag ook in zijn geheel opgegeten worden. Knagen aan hooi en wilgentakken is erg goed voor de tandslijtage van je konijnen. De wilgenrol met hooi is verkrijgbaar in verschillende maten. Klein: 20 cm kost €4,99. Middel: 25 cm kost €8,45. Groot: 30 cm kost €13,25. De wilgenrol is hier verkrijgbaar.

Idee 4: Avonturenpark

Wil je compleet iets anders voor je konijnen? Zoek je een heus avonturenpark? Ik heb het voor je gevonden! Dit avonturenpark van Trixie heeft drie verdiepingen en een afmeting van wel 156 x 108 x 99 cm. Het avonturenpark kost (als deze niet in de aanbieding is) €219 euro. Dit is iets dat stiekem al jaren op mijn verlanglijstje staat, maar ik weet niet of ik het voor elkaar krijg dat de rest van het huishouden dit gevaarte in de woonkamer accepteert. Staan jouw konijnen buiten, of heb je ruimte voor dit fantastische avonturenpark? Het avonturenpark is hier te koop.

trixie bosse

Op dit plaatje kun je goed zien hoe groot het avonturenpark is. Er staat zelfs een kerstboom in de sneeuw op de achtergrond! Hoe kun je dat nou weerstaan? 😉

Idee 5: Een chique hok met bijpassende ren

Stel je bent al een tijdje opzoek naar een nieuw hok, dan zou dit hok wel eens het nieuwe paleisje kunnen zijn voor jouw konijnen! Het is moeilijk om een hok te vinden dat leuk staat in de woonkamer. Ik heb mijn hok uiteindelijk zelf maar wit gebeitst, dat was een hele klus.

Tegenwoordig kun je steeds meer hokken kopen die al voor je geschilderd zijn, zo ook dit konijnenhok Juliette. De kleur van dit hok is white-washed waardoor je nog mooi de houtnerf kunt zien. De panelen aan de zijkant hebben dezelfde behandeling met een lichtgroene kleur gehad en er zit een lichtgrijs dak op. Dit hok zou prachtig staan in de woonkamer, ook al is het oorspronkelijk bedoeld als buitenhok. Om je konijnen voldoende speelruimte te geven, ook als je er niet bent. Is er een bijpassende ren verkrijgbaar. Kosten voor het hok: €189, hier verkrijgbaar. Kosten voor de ren: €99,95, hier verkrijgbaar.

Het hok heeft plexiglas als raampjes voor het nachthok en een uitschuifbare plastic lade om het hok makkelijk schoon te kunnen maken. Mocht je zowel het hok als de ren aanschaffen, dan heb je een hok met de afmetingen: 225 x 70 x 117,5 cm voor €288,95. Dat is een erg goede prijs voor een hok van dat formaat. Bovendien ziet het er ook nog eens erg leuk uit.

hok juliette juist

Afmetingen: 125 x 68 x 117,5 cm.

ren juliette

Afmetingen: 100 x 70 x 94,5 cm

Idee 6: Grasmand of speelbal

Vind je een hok of een avonturenlandschap teveel van het goede? Wat dacht je dan van een gevlochten speelbal van riet voor €3,89? (De speelbal is hier verkrijgbaar.) Of toch liever een mandje gemaakt van gras voor €8,99? (Het grasmandje vind je hier.) Er zijn genoeg leuke en betaalbare cadeautjes verkrijgbaar. Wil je meer inspiratie? Lees dan het blog over ideeën voor dierendag.

Speelbal

De gevlochten speelbal. Niet alleen eetbaar, door de structuur kunnen konijnen de bal ook makkelijk gooien.

grasmandje

Het compleet eetbare grasmandje. Om op te relaxen op om te slopen.