breeder celectPrijs

€ 17,49 voor 30 liter
€ 0,58 per liter

Gekocht via

Bol.com – Breeder Celect 30 liter

Voordelen

  • Gemaakt van >99% gerecycled papier (geen houtvezels). Een vernieuwbare bron welke anders zou eindigen op de vuilstort.
  • Geen toevoegingen of chemicaliën. Zowel bij het maken van het product en de verpakking als in het eindproduct zelf.
  • Geheel te recycelen. Na gebruik mag de vulling in de groene container of op de composthoop. Zelfs de verpakking kan bij het oud papier.

Nadelen

  • Duurder. In vergelijking met bijvoorbeeld de houtkorrels van Albert Heijn of de Porta Pellis stropellets is het product iets duurder.
  • Geur. Ik vindt zelf de geur van de houtkorrels als deze nat worden erg prettig en fris ruiken. Breeder Celect absorbeert alle geurtjes. Geen vieze urine-luchtjes dus, maar ook niet de frisse houtlucht.
  • Klontvormend. Het product zou klontvormend zijn, maar bij mij is dat niet het geval. Het valt niet zoveel uit elkaar als bijvoorbeeld hout of strokorrels, maar het worden ook geen klonten zoals ik het van bijvoorbeeld kleikorrels ken. Het behoud zijn vorm, maar het vormt ook geen makkelijk weg te scheppen klonten.

back-2-natureConclusie

Dit product is hetzelfde als het product Back-2-Nature van dezelfde fabrikant. Het enige verschil is dat Back-2-Nature ook wordt aangeraden voor konijnen, cavia’s en fretten. Behalve de verpakking heb ik geen verschil kunnen vinden. Ik vind het zonde om voor hetzelfde product meer te betalen, daarom zou ik aanraden om ook altijd even te kijken wat de prijs is voor 30 liter back-2-nature. De prijzen willen nog wel eens wisselen. De ene keer is Breeder Celect goedkoper, de ander keer is Back-2-Nature goedkoper. Kijk ook eens bij de andere aanbieders die via bol.com verkopen, soms zijn zij een paar euro goedkoper!

Verder heeft Breeder Celect een kleinere korrel dan de houtkorrels en de stropellets en weegt het minder. Het is een prima product. Het klontvormende van de kattenbakkorrels is dat ze niet uit elkaar vallen als ze nat worden, maar dat ze hun vorm behouden.

Let op! Normaal mag je nooit klontvormende kattenbakkorrels geven! Als de konijnen ervan eten vormt het grote klonten in de maag, erg gevaarlijk!!

houtkorrels breeder celect

Links houtkorrels van de Albert Heijn, rechts Breeder Celect kattenbakvulling.