Als je door de dierenwinkel loopt is er van alles te kopen voor je konijn, knaagstengels, wilgentakken, yoghurtdrops en gedroogde kruiden. Wat is goed voor je konijn en wat zijn de kosten?

De meeste kant en klare knabbelstengels en yoghurtdrops zijn niet echt goed voor je konijn. Ze bevatten veel suikers, vetten en toegevoegde kleurstoffen en konijnen zijn ook niet gebouwd om koemelkproducten te verteren. Vaak zijn deze producten ook nog eens vrij prijzig, voor hetzelfde bedrag kun je je konijn verwennen met veel andere lekkere dingen.

Wat mag ik mijn konijn dan wel geven?

Konijnen in het wild eten ook geen snoep, ze zijn gebouwd om gras, kruiden en sommige soorten boomschors te eten. Wil je je konijn verwennen dan kun je het dieet aanvullen met groenvoer. Een hele kleine hoeveelheid fruit (vers of gedroogd) en paardenbloemen (ook het blad) en gedroogde brandnetels. Een andere aanrader zijn verse wilgentakken. Vooral in het voorjaar als de groene knoppen op de takken staan zijn ze erg gewild. Op de pagina over groenvoer lees je meer over welke dingen konijnen wel en niet mogen eten en hoe je het kunt opbouwen.

Pas op bij het verzamelen van paardenbloemen en brandnetels dat je deze niet haalt op een plek waar veel dierlijke uitwerpselen liggen. Bijvoorbeeld aan de kant van de weg. Dit in verband met besmetting met uitlaatgassen. Let ook op dat er in de buurt geen gif gebruikt wordt!

Heb je zin om zelf aan de slag te gaan met het maken van wat lekkers? In dit blog heb ik koekjes gebakken voor Sander en Mia, erg leuk om te doen.