Elke maand zet fijnkonijn.nl een konijn in de schijnwerpers. Deze maand hebben we 2 konijnen van de maand: Hero en Wietje. Het bijzondere is dat Wietje de dochter is van mijn eigen Lotte! Ik vroeg Marjan of ze meer kon vertellen over haar konijnen.

Hero en Wietje zijn inmiddels mijn 4e en 5e konijn en het 3e koppeltje. Wietje is een dochter van Lotte en ook heel goed opgevoed en grootgebracht door Ilona (konijn van de maand juni). Lotte is in beslag genomen bij een “fokker” die niet echt het beste voor had met zijn konijnen. Ze kwam daar zwanger aan en is door Ilona tijdens en na haar zwangerschap verzorgd. Een van haar kinderen is dus Wietje.

wietje

Op deze foto was Wietje nog maar net bij Marjan.

De namen van mijn konijnen zijn afgeleid van drugs. (Voor de gein, ik doe er niet aan 😉 ) De eerste partner van mijn konijn Hero was zo wit, dat ik haar Coke heb genoemd. Deze trend heeft zich voortgezet. Coke heeft een paar maanden alleen gezeten nadat haar partner was overleden en ik ging verhuizen, dus toen ik eenmaal gesetteld was in mijn nieuwe huis, kwam Hero als partner. Hero is het enige konijn dat ik niet bij asiel Goofy heb gehaald maar in de dierenwinkel, ik kon hem niet weerstaan!

hero wietjeHelaas is afgelopen augustus Coke overleden (waaraan is helaas niet duidelijk geworden, de weekend dierenarts had een andere visie dan mijn eigen) en ze is net geen 3 jaar geworden. Ik was eigenlijk niet van plan om weer een konijntje erbij te nemen, maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Hero was nog maar 2 jaar en zolang alleen vond ik ook geen optie. Ik hoorde van mijn collega dat ze de pleegkinderen (van Lotte) weer naar asiel Goofy hadden gebracht en Wietje was de enige nog over van die 3 kleintjes toen ik ging kijken. Op een zaterdag in december heb ik Hero meegenomen en hebben we kennis gemaakt. Dat ging direct al heel goed. Sindsdien is Wietje zijn vriendinnetje!

Wietje is ontzettend actief, daarom heb ik een afgeschermd deel van de woonkamer voor ze waar ze dag en nacht kunnen rondrennen. Ze kan niet stilzitten. Ze vindt alles interessant en knaagt heel graag aan meubels als ze vrij loopt, dus dat moet ik wel in de gaten houden. Hero is een lekker sulletje en vindt heel veel best, laat zich lekker aaien en kijkt altijd smekend om iets lekkers als ik vanuit de keuken kom gelopen 🙂

wietjeOndanks de zooi die ze elke dag weer maken, zou ik het wel heel saai in huis vinden als ze er niet waren, dus van mij mogen ze nog heel lang blijven!

Heb jij net als Marjan een leuk verhaal over je konijn(en) en wil je dat jouw konijn ook kans maakt op de titel konijn van de maand? Neem dan contact met ons op via de contact pagina. Wie weet zie je jouw konijn(en) terug als het konijn van de maand!