Met het druilerige weer buiten heb ik eindelijk de tijd gehad om een keer te bakken voor Sander en Mia. Het zijn heerlijke kerstkoekjes geworden met alleen maar ingrediënten die de konijnen mogen eten. Leuk als een kerst verwennerij!

IngredientenWat heb je nodig?

  • 3 bananen
  • 30 gram peterselie
  • 300 ml gemalen Science Selective
  • 2 wortels en wat extra voor decoratie
  • Wortelloof van 4 wortels
  • Wat rozijntjes voor decoratie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden Celsius.
  2. Was de wortels, het wortelloof en de peterselie en laat ze uitlekken.
  3. Maak de Science Selective klein. Dit kan ook door de biks in een theedoek te wikkelen en het daarna met een deegroller fijn te stampen. Doe de fijngemalen biks in een maatbeker tot je 300 ml hebt.gemalen biks
  4. Snijd de wortel, het wortelloof, de peterselie en de banaan fijn. Stop dit daarna in de blender.Ingredienten gesneden
  5. Haal het mengsel uit de blender als het een gladde pasta is geworden. (Er mogen nog wat kleine stukjes zichtbaar zijn.)Na de blender
  6. Doe de pasta in een mengkom en voeg langzaam de fijngemalen biks toe. Meng dit totdat het de structuur van nat deeg krijgt.mengen ingredienten
  7. Nu kun je het “deeg” tot balletjes rollen en platdrukken als een soort koekjes. Wij hebben kerstvormpjes gebruikt om de koekjes extra feestelijk te maken.
  8. Leg bakpapier op een oven rek en leg daar bovenop de koekjes. Zorg ervoor dat de koekjes elkaar niet raken.
  9. Nu kun je de koekjes versieren met kleine stukjes wortel en rozijnen.Na het versieren
  10. Stop de koekjes in de voorverwarmde oven en laat ze ongeveer 1,5 uur bakken. Kijk regelmatig of alles nog goed gaat.In de oven
  11. Als de koekjes droog zijn, niet meer sponzig aanvoelen, kun je ze laten afkoelen op een droogrek.Afkoelen
  12. De koekjes zijn na afkoelen in een afgesloten blik of bewaardoos ongeveer 2 weken houdbaar.
  13. Genieten maar!

    Sander en Mia kerstkoekjes

    De koekjes zijn goedgekeurd door Sander en Mia!