Wil je last minute een leuk en makkelijk knutselproject waar je konijnen ook blij mee zullen zijn? Dan is deze last minute kartonnen kerstboom het project voor jou!

Wat heb je nodig?

  • Een kartonnen doos zonder te veel print.
  • Een stevige schaar of een mesje en een snijplank.
  • Een potlood.

Stap 1

Als je alle spullen bij elkaar hebt begin je met het uit elkaar vouwen van de doos. Zorg ervoor dat alle stikkers en plakband verwijderd zijn. Knip hierna twee gelijke rechthoeken. Je kunt de boom zo groot of zo klein maken als je wilt. Mijn boom wordt ongeveer 30 cm hoog.

konijnen kerstboom

Mijn stukken karton met de inkepingen.

Stap 2

Als je de twee recht hoeken hebt, maak je een inkeping tot iets over het midden. Als je dik karton gebruikt moet de inkeping iets onder een cm breed zijn om de twee stukken karton straks makkelijk in elkaar te kunnen schuiven. Je kunt even uitproberen of de twee stukken makkelijk in elkaar schuiven. Lukt het niet? Maak dan de inkeping wat breder.

konijnen kerstboom

De kerstboom is getekend. (Klik op de foto voor een groter formaat om de lijnen beter te kunnen zien.)

Stap 3

Teken op het eerste stuk karton een kerstboom. Zorg er ook voor dat je onderaan een stuk laat zitten dat de voet van de boom gaat worden. Anders valt de kerstboom om! Knip hierna de kerstboom uit.

konijnen kerstboom

Alles ligt zo klaar om de kerstboom over te trekken op het tweede stuk karton.

Stap 4

Pak nu het tweede stuk karton en deze met de inkeping omgekeerd onder je al geknipte kerstboom. Zat bij het eerste stuk kerstboom de opening aan de onderkant? Leg dan het tweede stuk met de opening aan de bovenkant onder het al geknipte stuk. Trek nu de kerstboom over op het tweede stuk karton. Zo heb je een boom met twee gelijke delen.

konijnen kerstboom

De kerstboom is klaar om in elkaar te schuiven!

Stap 5

Knip het tweede stuk van de kerstboom en schuif daarna de boom in elkaar. Zet de boom in het hok of ergens anders neer waar de konijnen er van kunnen genieten en er mee kunnen spelen. Fijne feestdagen!

konijnen kerstboom