Eigenlijk had ik voor vandaag een ander blog in gedachten, maar toen zag ik een post van Asiel Goofy. Het is vandaag precies een jaar geleden dat ze 54 (!) konijnen hebben opgevangen uit Notter. Een van de konijntjes uit die groep was Lotte.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen in dit blog is Lotte opgevangen door Ilona om daar in alle rust voor haar kleintjes te kunnen zorgen en beter te kunnen worden. Lotte was een van de konijnen die pasteurella had, een besmettelijke luchtwegaandoening.

Lotte fokker

Op de foto zie je Lotte, één van 54 konijnen die daar zijn weggehaald.

Ik had nog nooit foto’s gezien van de omstandigheden waar Lotte in werd gehuisvest voordat ze door Asiel Goofy en Ilona werd opgevangen. Hoewel je weet waar ze vandaan komt, het zien van een foto van die kleine draadkooitjes is echt confronterend.

Dat Lotte zo’n ommekeer heeft kunnen maken is ongelofelijk.  Het is toch geweldig hoe dieren het verleden achter zich kunnen laten en mensen toch weer leren vertrouwen. Het maakt de verandering van een bang konijn in een nieuwsgierige knuffel voor mij extra bijzonder.

Misschien is de bovenstaande foto ook een goede manier om te laten zien waarom je geen konijn moet kopen bij een dierenwinkel of tuincentrum. Leefomstandigheden zijn niet altijd fantastisch. Vaak is helaas de winst belangrijker dan het welzijn van de dieren. Gelukkig zijn er steeds meer dierenwinkels die stoppen met de verkoop van konijnen. Zo krijgen de konijntjes die in de opvang zitten een kans op een nieuw thuis.

Als laatste en video van Sander en Lotte om te laten zien hoe een konijn kan veranderen. Vooral als je bedenkt dat het slechts een jaar is geweest sinds ze bij de opvang terecht kwam.