Na het overlijden van Mia had Sander nergens meer zin in. Hij wou niet meer spelen, hij wou niet veel meer eten. Hij zat eigenlijk de hele dag in het hok een beetje te slapen. Ondanks dat ik zelf nog erg verdrietig was over het verlies van Mia, was Sander dus duidelijk toe aan een nieuw maatje.

Lotte

De eerste foto van Lotte die Ilona me stuurde.

Ik had al contact opgenomen met Huize Pluis in Ede toen ik een berichtje kreeg van Ilona. Zij vertelde over een konijntje dat ze had opgevangen voor Asiel Goofy en waar ze helemaal verliefd op was geworden. Helaas was het niet gelukt om haar te koppelen aan haar trio. Na een paar weken was dat uitgelopen op ruzie. Ze kon het niet over haar hart verkrijgen om haar terug te brengen naar de opvang en stuurde mij dus een berichtje of Sander kennis zou willen maken met Liz. Om verwarring te voorkomen besloten mijn vriend en ik dat als het goed zou gaan we haar een andere naam zouden moeten geven: Lotte.

Opweg naar LotteIk besloot dat ik Lotte graag en kans wou geven en dus gingen we op weg om kennis te maken. Lotte bleek al gelijk een grote knuffel te zijn. Ze was erg dol op mensen, maar van dat konijn dat ik mee had genomen moest ze eerst niet weten. Sander was toch blijkbaar een beetje eng. Hij mocht in het begin niet aan haar snuffelen of in de buurt komen en hij begreep niet goed wat hij fout deed.

We hebben de koppelruimte steeds kleiner gemaakt zodat ze elkaar niet konden ontlopen. Na een paar uur zonder ruzie besloot ik Lotte mee naar huis te nemen. Samen in de reismand en dan een poos in de auto kan helpen de band te versterken.

Eenmaal thuisgekomen kreeg Sander praatjes. Hij had door dat hij thuis was en was een beetje boos dat hij zijn territorium moest delen. De eerste nacht hebben we Sander en Lotte dus apart van elkaar gezet door het hok van Sander tweeën te splitsen.

De volgende ochtend hebben we onze douche verbouwd tot koppelruimte. Eerst samen in de ruimte met een hek ertussen zodat ze aan elkaar konden wennen en ’s middags het hek ertussenuit. Ik ben er de hele middag bij gebleven om te kijken hoe het ging. Lotte was in het begin wat onzeker en zocht steeds steun bij mij, maar langzaamaan begon ze vertrouwen te krijgen in Sander en kon ik wat verder weg gaan zitten. Voor de zekerheid hebben we voor de nacht het hek weer tussen Sander en Lotte ingezet.

Sander lotte koppeling nacht 2

Na een geslaagde eerste koppeldag konden Sander en Lotte rustig de nacht in.

 

Sander Lotte relaxen

Een geslaagde tweede koppeldag in het hok.

De volgende dag ging het zo goed dat ik Sander en Lotte weer samen in het hok heb gezet. Dat ging ook fantastisch. Lotte had veel zelfvertrouwen gekregen en vond Sander nogal lief. Hij werd uitgebreid gewassen en op zijn beurt deed hij zijn best om Lotte te versieren. Ik had er nu echt alle vertrouwen in dat het goed zou komen.

Na een rustige nacht heb ik Sander en Lotte voor het eerst uit het hok gelaten zodat ze de woonkamer konden verkennen. Nu bleek dat Lotte veel meer conditie had dan Sander. Zij is een nieuwsgierig en lief meisje dat graag alles wil verkennen. Sander huppelt er graag achteraan om haar de weg te tonen. Totdat zijn energie op is en hij weer even gaat slapen in het hok.

Al met al een hele geslaagde koppeling. Sander is weer vrolijk, wil weer eten en wil graag spelen met Lotte. Het helpt mijn verdriet om hem weer zo te zien opleven. Als laatste nog even een video samenvatting van de koppeling tussen Sander en Lotte.