Konijn buiten houden

Sander en Mia buiten

Sander en Mia in de tuin.

Leuk! Je gaat je konijnen buiten houden. Het is erg leuk om je konijnen te zien genieten van alle seizoenen en weersomstandigheden. Mocht je je konijnen buiten willen gaan houden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Als je konijnen buiten zitten wil je natuurlijk dat ze droog en veilig zijn. Om ervoor te zorgen dat roofdieren niet in het hok of de ren kunnen komen is het belangrijk dat deze ook aan de bovenkant dicht is.

2. Houd je konijnen in de winter lekker warm met veel stro in het nachthok. Daar hebben ze een tochtvrije plek en het stro isoleert goed. Zelf heb ik ook een Snugglesafe gekocht toen mijn konijnen in de winter buiten zaten. Deze warm je op in de magnetron en blijft tot 10 uur lang warm. Bovendien kunnen ze hier niet aan knagen en is het niet giftig. Kijk er niet vreemd van op als je konijnen ’s winters bij -10 gewoon lekker buiten zitten. Zo’n dikke vacht houdt ze heerlijk warm. Let er in de winter wel op dat drinkflesjes of waterbakjes niet bevriezen. Je kunt meer lezen over de voorbereidingen voor het buiten houden van je konijnen in de winter in dit blog.

3. Om je konijnen ’s zomers koel te houden moet je er voor zorgen dat ze niet direct in de zon staan. Een parasol zorgt voor extra schaduw om ze koel te houden. Ook kun je een 1,5 liter fles in de vriezer leggen en deze in het hok leggen, of een baksteen. Hier kunnen de konijntjes tegenaan gaan liggen om af te koelen. Zorg ervoor dat je konijnen altijd genoeg te drinken hebben in de zomer. In dit blog staan nog meer handige tips om je konijnen ’s zomers koel te houden.

4. Zorg ervoor dat je planten niet bereikbaar zijn voor je konijnen. Deze kunnen giftig zijn. In de lijst giftige planten kun je kijken welke planten wel en niet gegeten kunnen worden door konijnen, of zet er een hek omheen zodat ze er niet bij kunnen.

Tip: Lang gras en veilig eetbare planten kun je ook naast het hok of de ren planten. Zo kunnen je konijnen zelf wat lekkers naar binnen trekken en opeten.

Inspiratie

Wil je inspiratie opdoen voor een leuk konijnenhok voor buiten? Dit blog staat vol mooie konijnenhokken.